Persoonlijk

Herfst

“Met het vallen van de blaadjes, vallen ook de mensen.” Een zin die in de GGZ regelmatig valt wanneer de herst zijn intrede doet. Ik kan erover meepraten. De afgelopen maanden heb ik genoeg mensen zien vallen – en lang niet allemaal stonden weer op.

  

Daarentegen kan ik wel intens genieten van de herfst en zijn mooie momenten. Het wandelen door een bos en de blaadjes horen kraken onder je voeten. Mijn hondje helemaal happy in een blaadjesberg zien springen. De mooie, warme herfstkleuren die de blaadjes hebben. De bomen die hun blaadjes loslaten en zich voorbereiden op een nieuwe, misschien wel koude, tijd. 

Een cyclus waarvan je weet dat ‘ie, wat er ook gebeurt, weer terugkomt. Iets waar je van op aan kunt. Iets wat zeker is en vaststaat. 

Ik hou ervan. De vallende blaadjes, de warme kleuren. Zelfs de herfstige buien kan ik op z’n tijd waarderen. Al is het enkel en alleen omdat het dan zo fijn thuiskomen is. De warmte binnen, kaarsjes aan en een grote mok thee. Op de bank ploffen. Een tevreden hondje zien liggen en genieten van de rust die een lange wandeling je heeft gebracht.

  
De herfst, een periode die in het teken staat van loslaten en weer verder gaan. Vallen en weer opstaan. Omdat het kan. Omdat je een keuze hebt, keer op keer. En daar. Daar geniet ik van. 

Advertentie

Een gedachte over “Herfst

  1. De herfst geeft inderdaad een heel dubbel gevoel, aan de ene kant is het prachtig, de kleuren, de gezelligheid.. Maar aan de andere kant weet je ook dat er een (lange) koude periode aankomt met kale takken.. Maar wat ik een mooie gedachte van je vind is, dat je 100% zeker weet dat straks ook weer de lente komt. Dat staat vast. Het hele leven gaat over veranderingen, niets staat stil..

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s