Persoonlijk

Decembermaand

Als de woorden niet meer komen en de letters vast lijken te lopen, dan weet ik dat het de verkeerde kant opgaat. De moeilijkste weken van het jaar komen er weer aan en de sombere gevoelens zijn eveneens weer present. Het enige wat anders is dit jaar, is mijn voorbereiding. 

In tegenstelling tot alle voorgaande jaren, heb ik nu een plan voor kerst en ook al bijna voor oud&nieuw. Ik heb m’n hulptroepen grotendeels geregeld en de vangnetten ben ik aan het spannen. Koste wat kost zal ik dit jaar aan mezelf en iedereen om me heen bewijzen dat ik ook kan blijven staan. Ook in deze weken. 

Ik weet eigenlijk nog niet goed hoe ik het ga doen. Ik vind het eng. Ik ben doodsbang. Het voelt alsof ik continu een brandend huis inren en dat de enige weg is om weer veilig thuis te komen. Maar ik moet zo oppassen dat ik mezelf niet brand, dat ik niet verstikt raak door de rook. Voldoende voorzorgsmaatregelen, een goede outfit, een natte sjaal voor m’n mond en neus. Ik zou wel een zuurstoffles mee willen nemen, maar helaas, daar breng ik mezelf, ironisch misschien, juist meer mee in de problemen. 

Hoe zorg jij goed voor jezelf in lastige tijden? Wat helpt jou?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s