Life·Persoonlijk

No Kidding, ik ga het doen!

Mijn levensverhaal, my lifestory. Ik had nooit gedacht dat ik nog eens dankbaar zou kunnen zijn voor alles wat ik meegemaakt heb, nooit gedacht dat alles wat ik meegemaakt heb, nog ingezet zou kunnen worden voor een goed doel. Maar het kan. En het gaat gebeuren. De eerste stappen zijn gezet en vandaag zette ik een volgende stap. Vandaag begon ik, samen met een groep hele lieve en betrokken mensen, aan een van de grootste uitdagingen van mijn leven. Ik heb een begin gemaakt met praten, vertellen over en laten ervaren aan anderen wat ik meegemaakt heb. Ik heb mijn levensverhaal gedeeld, my lifestory vertelt.

Eng, doodeng. Maar oh zo waardevol. En oh, wat ben ik blij dat ik deel uit mag maken van een groep vrijwilligers die zich inzet om kindermishandeling op de kaart te zetten. Kindermishandeling moet geen taboe meer zijn, we moeten erover kunnen praten. Zonder het weg te maken. Zonder ervoor weg te rennen en te zeggen: “Maar in mijn omgeving komt het niet voor.”

Want dat laatste… Dat is sowieso niet waar. In iedere schoolklas zitten drie kinderen die mishandeld worden. Drie! Dan komt het bij iedereen in de omgeving voor. Iedereen kent wel iemand die met kindermishandeling te maken heeft. En of dat nou direct is of indirect, als dader of als slachtoffer… Het doet er niet toe. Het speelt. En dat is wat telt. 

Ik wil er zijn. Ik wil vertellen. Delen. Er laten zijn. Laten ervaren. Omdat er dan openheid kan komen. Omdat het dan bespreekbaar gemaakt kan worden. Het mag er zijn. Het moet er zijn. Onder de tafel schuiven is geen oplossing. Laten we het onder ogen zien en aangaan. Taboes doorbreken en helden zijn. 

No Kidding, ik ga het doen!


Advertentie

3 gedachten over “No Kidding, ik ga het doen!

  1. Wat een goed initiatief! Ik hoop dat t jezelf ook helpt en mooi ook dat je zo wat kunt betekenen voor anderen. Zou mooi zijn als er gewoon over gesproken zou kunnen worden en het niet langer zouden hoeven verstoppen. Hopelijk zorgt openheid er uiteindelijk voor dat t verdwijnt of in elk geval eerder stopt.

    Succes!

    Like

    1. Dankjewel! Het is heel bijzonder om deel uit te mogen maken van zo’n groep bijzondere en lieve mensen! Ik hoop ook dat op een dag kindermishandeling verleden tijd is!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s