Life·Persoonlijk

You don’t have to change a thing

Deze tekst is voor jou, omdat ik aan je denk, omdat ik je wil laten weten dat je niet alleen bent en dat je er mag zijn, precies zoals je bent. Ik wil je vertellen dat je goed bent, precies zoals je bent. Perfectie bestaat niet en streven ernaar maakt ongelukkig. Het is voor jou, omdat je het verdient, omdat je zo veel mooier over jezelf mag denken dan je doet. Je bent het waard om iedere dag weer er te zijn. Je bent het waard om te bestaan, je mag er zijn.

Ik schrijf het aan jou en jou en jou. Ik gun je je zo veel moois, zo veel geluk, liefde, gezondheid en warmte. Ik gun jou dat je het jezelf  gaat gunnen, dat je er mag zijn van jezelf. Ik gun je een dosis zelfliefde en compassie. Ik hoop dat je het voelt, als je het leest, dat je er zijn mag. Je bent goed, je bent goed zoals je bent. Je hoeft niet anders, je hoeft niet beter. Je hoeft niet te veranderen omdat een ander dat van je vraagt. Je hoeft niets te doen waar je niet achter staat. Jij mag de keuzes maken.

Deze tekst is voor jou, omdat jij er mag zijn. Omdat jij het waard bent. Omdat ik je zie, in je strijd. Ik voel je pijn en ik ken de hel waar je doorheen gaat. En juist daarom… juist daarom mag je dit aannemen. Je bent goed, precies zoals je bent. Je strijdt, je vecht, je worstelt. Soms ga je kopje onder en kom je proestend boven. Op een ander moment denk je dat je nooit meer boven water komt, dat de golven je zullen overspoelen en je overnemen. Denk dan alsjeblieft nog even hieraan. Denk dan aan deze woorden:

“You don’t have to change a thing.”

img_0490

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s