Persoonlijk

Ik doe mijn best

“Het gaat niet om eten. Ging het daar maar om, dan was het een stuk eenvoudiger.” 

Ik heb dat zo vaak gezegd. Tegen iedereen die erover begon. Het is niet het eten. Het is een vlucht. Een verdoving. Een middel. Maar… Nu gaat het wel om het eten. En ook weer niet. Het staat ergens voor. Maar het gaat wel om eten. 

Vrijdag, zaterdag en zondag ben ik in Gent. Georganiseerd door de universiteit. En dan gaat het wel om eten. Omdat eten voor de meeste mensen gezelligheid is. We mogen zelf kiezen wat we doen met eten. Waar we eten. Wat we eten. Met wie we eten. 

Terug naar nu. 

Zittend op mijn bank. Terugdenkend aan gisteren. Vooruitdenkend aan komend weekend. Angst. Want ik heb al tijden geen normaal eetpatroon gevolgd. Net genoeg gegeten om te functioneren. Net genoeg gegeten om voor Bhodi te kunnen zorgen en mijn leven te leiden. Of was het overleven en lijden? 

Ik weet het niet. Ik doe mijn best. Ik probeer het. Iedere dag weer. Herinner me een uitspraak van een oud-groepsgenootje: “Met volle angst vooruit!” En word verdrietig. Ik kan het niet. Met volle angst vooruit. Ik voel me klem zitten. Klem in angst en paniek. Vast tussen verleden, heden en toekomst. Ik weet het niet. 

Maar… ik doe mijn best. En dat is voor nu alles wat ik kan beloven.

Advertentie

Een gedachte over “Ik doe mijn best

  1. Wat naar dat het eten zo op de voorgrond staat. Ik weet hoe vermoeiend het kan zijn en snap je paniek ook wel. Helpt t je om van te voren een schema te maken zodat je duidelijk hebt wat je eet en waar?

    Krijg je nog hulp voor oa het eten? Lijkt me niet verkeerd als iemand daar met je mee zou kijken, want herstel daarvan is echt wel mogelijk voor een groot deel.

    Succes komend weekend!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s