Life

One love

Hoe tegenstrijdig kan het zijn? Een aantal weken geleden werd er een aanslag gepleegd tijdens een concert, meerdere doden, vele gewonden. Zondag een benefietconcert, om te herdenken, om te tonen dat angst geen meester wordt van de maatschappij, om te laten zien dat liefde geweld overwint, hoe dan ook. Ik heb gekeken, met tranen in mijn ogen. Zo mooi, zo bijzonder, zo veel mensen en toch een intieme sfeer. Liefde overwint.

Een aanslag in hetzelfde land, een avond voor het benefietconcert. Wederom meerdere doden, nog meer gewonden. Angst en verdriet, maar ook strijdlust. Angst wordt geen meester van de maatschappij. Liefde overwint.

Ons eigen land, twee meisjes vermist en uiteindelijk dood gevonden. En een meisje dat vijf dieren doodde. De meest harde uitspraken heb ik voorbij zien komen op het world wide web. Uitspraken waar ik van geschrokken ben. Veroordelend. Verwensend.

Laten we de handen ineenslaan. Laten we angst, woede en verdriet geen meester van ons laten maken. Laten we samen zijn, samenkomen. Liefde overwint.

One love for us all.

heart-1043246_1920

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s